За балета

Балетни обувки – удължаване на живота им

Балетни обувки – удължаване на живота им

Всеки родител се е сблъсквал с проблемите идващи заедно с растежа на децата. Изглежда сякаш непрекъснато трябва да се купуват все по-големи обувки, за да поберат краката, които сякаш никога не спират да растат. Ако смятате, че много често се налага да купувате нови балетни обувки, следвайте тези стъпки, които ще ви помогнат да удължи живота им. 

Ето как:

1. Дръжте вашите балетни обувки чисти

Ако балетните обувки са от плат, пуснете ги в пералнята на програма за деликатно пране с малко мек почистващ препарат и ги оставете да изсъхнат на въздух. За кожените балетни обувки, почиствайте петната с влажна кърпа. За дълбоко почистване използвайте мек почистващ препарат, след което ги и избършете с чиста и мека, суха кърпа.

2. Носете ги само когато танцувате

Избягвайте да носите балетните обувки до и от студиото. Балетните обувки не са предназначени да бъдат носени като улични обувки. Дръжте ги в своята чанта и скочете в един чифт джапанки.

3. Разтегнете кожата

Ако балетните обувките са изработени от кожа, разтягането може да им помогне да се носят малко по-дълго. Поставете дървена лъжица при пръстите на обувката и разпъвайте внимателно кожата.

4. Разхлабете връзките или ластиците

Разхлабване на връзките, или тяхното премахнете, ще отвори по-голямо пространство за целия крак. Допълнителното място може да даде още няколко месеца живот на обувките.

И накрая, един съвет. Никога не купувайте балетни обувки, които са твърде големи. Това може да бъде изкушаващо, но балетните обувки са проектирани да прилягат плътно по краката. 

POST YOUR COMMENTS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Абонирайте се за нашия бюлетин

Снимки Във Flickr

    Свържете се с Нас

    Свържете се

    Email: zabaleta@zabaleta.bg

    Phone: 0888 777 666

    Address: София, Център 1000