За балета

Какво да облечете за балетния клас

Какво да облечете за балетния клас

При вземането на решение какво облекло е най-подходящо за балетния клас (репетиция) имайте предвид следното: комфорт и простота. Дрехите, които ще носите трябва да ви бъдат удобни и да ви позволяват да се движите и разтягате свободно. Много е важно вашето балетно облекло да бъде плътно по тялото, за да може педагогът да проверява с един поглед дали позицията на тялото ви при изпълнение на движенията е правилна. Имайте предвид, че повечето балетни педагози изискват от танцьорите да не ходят навън с балетното облекло и балетните обувки, те са само за залата.

Балетно облекло за жени и момичета

балетно облекло

Обикновеното балетно облекло при жените – майо и чифт трико, е най-доброто нещо за носене в клас. Първо се облича трикото, върху него се облича майото и накрая се слага коланче на талията, което най-често се прави от широк ластик, зашит в двата края. Майо може да закупите във всеки балетен магазин, или да си поръчате on-line. Те се предлагат в различни цветове, някои са без ръкави, а други с къси и дълги ръкави. Цветът на трикото трябва да бъде максимално близък до телесния, като е позволен леко розовия оттенък. За малките балерини е прието носенето на малки поли и роклички над техните майа. Те създават на децата усещане за приказност на танца и подхранват тяхното желание за балета. С напредване на възрастта и особено ако детето започне да се занимава по-сериозно с балет, педагозите променят изискванията и поличките трябва да отпаднат от облеклото.

Балетно облекло за мъже и момчета

балетно облекло

Обикновеното балетно облекло при мъжете е плътен клин или шорти, съчетани с потник или тениска, пристегнати в талията. Някои предпочитат традиционните майа и трика, като при момчетата трикото се носи над майото. Всички танцьори традиционно носят колани.

POST YOUR COMMENTS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Абонирайте се за нашия бюлетин

Снимки Във Flickr

    Свържете се с Нас

    Свържете се

    Email: zabaleta@zabaleta.bg

    Phone: 0888 777 666

    Address: София, Център 1000