За балета

Как се прави балетен кок

Как се прави балетен кок

Един балетен кок може да изглежда сложна прическа, но всъщност е доста лесен за постигане. Стига косата ви да е достатъчно дълга, за да се хване на опашка, правенето на кока би трябвало да бъде лесно. За това може да е нужна малко практика, но косата ви ще бъде готова за балет за нула време. Ето стъпките, които трябва да спазвате и винаги ще имате перфектен кок. 

1. Навлажнете косата

Започнете с разресването на косата, докато се уверите, че сте махнали всякакви съществуващи възли или заплитания. След това, навлажнете леко косата като я напръскате с вода с помощта на спрей или чрез заглаждане с мокри ръце, или гребен.

Уверете се, че косата е само леко влажна. Не трябва да е много мокра, защото ще бъде хлъзгава и трудно ще се работи с нея.

2. Срешете косата

Следващата стъпка е да разрешите цялата си коса назад. С помощта на четка за коса, загладете спретнато косата назад. Уверете се, че няма свободни косми по лицето, като балерина трябва да изглеждате спретнато и подредено.

3. Направете конска опашка

След като срешите косата, я вържете здраво във висока конска опашка с помощта на ластик. Конската опашка трябва да бъде здрава, за да може да направите стегнат кок, затова обвийте ластика няколко пъти, в зависимост от дебелината на косата си. Разположете опашката бърху главата си, там където искате да се намира и готовия кок.

4. Гладка Конска опашка

С помощта на четка или гребен, изглаждате всички стърчащи косми от опашката. Хванете опашката с една ръка и четката за коса с другата. Косата трябва да е напълно гладка, за да се направи един чист и спретнат кок.

5. Усучете опашката

След като сте направили здрава и гладка конска опашка, след да увъртите цялата опашка около себе си. Вие ще трябва да използвате и двете си ръце за тази стъпка. Уверете се, че това включва цялата ви косата.

6. Увийте косата около основата на опашката

Започнете да правите своя кок. Увийте за начало усуканата коса плътно около основата на опашката. Целта е косата да бъде плътно до главата ви, така че продължавате усукването на косата си, докато я увиете.

7. Подгънете краищата на косата под основата

След като косата ви е увита в кок, подгъвате краищата към основата на опашката. Бихте искали вашия кок, да изглежда възможно най-спретнат, така че не забравяйте да подпъхнете всички свободни краища.

8. Закрепете кока с фиби за коса

Почти сте готови! Следващата стъпка е да подсигурите вашия кок с фиби за коса или форкети. Уверете се, че сте захванали малко коса от навития кок, както и от главата си във всяка фиба. Това ще гарантира, че кокът ще стои здраво, докато танцувате. Ако косата ви е по-гъста или по-дълга, ще трябва да използвате няколко фиби. Започнете от горната част и поставяйте фибите в кръг около основата на кока.

9. Фиксирайте с лак за коса

Когато кока е на мястото си, нека гарантираме, че никои косми няма да се разпуснат докато танцувате. Добре напръскайте кока си и заобикалящата го коса с лак за коса, за да фиксирате прическата.

10. Балетен кок

Вашият балетен кок вече е завършен. Косата е спретната и готова да издържи толкова танци, колкото е необходимо. Усмивка … вие сте направили перфектен балетен кок. Ако искате да направите вашия кок да изглежда изключително специален, може да добавите аксесоар или два.

Вижте повече в следващото видео. 

 

POST YOUR COMMENTS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Абонирайте се за нашия бюлетин

Снимки Във Flickr

    Свържете се с Нас

    Свържете се

    Email: zabaleta@zabaleta.bg

    Phone: 0888 777 666

    Address: София, Център 1000