За балета

Съвети за избора на майо

Съвети за избора на майо

Ако сте излезли на пазар за майо, може да се изненадате от разнообразието от стилове предлагани днес. Бъдете готови да прекарате известно време в търсене, тъй като майото е предназначено да пасне на тялото ви като ръкавица и може да има опити и грешки. Следните съвети ще ви помогнат да откриете перфектното за вас майо.

Консултирайте се с педагога

Много балетни педагози налагат строги дрескодове, дори и за най-малките си танцьори. Някои дори налагат определени цветове за майото, други предпочитат определен стил. Питайте преди да започнете да пазарувате.

Изберете стил

Маята се предлагат в голямо разнообразие от цветове и стилове, включително с презрамки, с дълги или с къси ръкави.

Majo_3Majo_1Majo_2

Изберете подходящата материя за вашето майо

Много материали се използват при изработването на майо, някои имат предимства пред други. Така например, смес от миещ се памук и ликра предлага съчетание от сигурност и еластичност. Въпреки това, някои материали, включително новите микровлакна, са меки и леки, но се нуждаят от пране на ръка. Най-подходящата материя за майо е памукът.

Облечете го

Трябва да знаете, че вашият обичаен размер дрехи ще се различава от размера на танцови облекла. Много от най-големите танцови трупи имат свои собствени таблици с размери, така че проверете, за да бъдете сигурни. Но все пак най-добрият начин да се намери точния размер е да се облече майото. Направете няколко разтягания с вдигнати ръце, отбелязвайки всякакви пропуски в материала или подхлъзване на презрамки. Направете плие и проверете за притискане или хлабавини около краката. Опитайте няколко стила, за да откриете този, който най-добре отговаря на тялото ви.

POST YOUR COMMENTS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Абонирайте се за нашия бюлетин

Снимки Във Flickr

    Свържете се с Нас

    Свържете се

    Email: zabaleta@zabaleta.bg

    Phone: 0888 777 666

    Address: София, Център 1000